Automate your Marketing
with Womplify




 


By: azdra azdra

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 9-Sep-2008 06:21 Email | Share | | Bookmark
*´`·.¸¸.·´`eDIsi tinGGaL lAKi DaN anAk La laGI!´`·.¸¸.·´`*

 
 
 
View all 45 photos...
Place: De Rhu Beach Resort Kuantan
Date: 19th - 22nd August 2008


AKULAH MANUSIA PERASAN BAGUS TUH DAN PERASAN KIUT!!!! HAHAHAHHAHA AKU PEDULIK PER!!!!! KILL 'EM ALLL!!!! HAHAHAHHAHAH



will tell the story later2 k...manyak bz..so enjoy the pic from kamera dubai ku... hehehhe


Monday, 18-Aug-2008 06:28 Email | Share | | Bookmark
*´`·.¸¸.·´`eDIsi tinGGaL lAKi DaN anAk!´`·.¸¸.·´`*

sambil
tunggu
filla
View all 112 photos...
Yezzzaaaaa!!!! Ini edisi aku jadik single. Sila jeles. Gi Putrajaya atas tujuan meeting/taklimat akaun bg tahun 2008 kat HQ. Biasalah aku sorang budak account kat cawangan Temerloh. Then aku kena la gi. Sib baik buk Filla mengoffer diri untuk menjadikan umahnya sbg homestay aku. huhuhuhuhu I LAP U SAMPAI KERING LA FILLA!. Appreciate it so much! Then tengkayu to Pak Radie yang sporting bg aku tinggal kat umah ko. Dan tak lupa juga kepada si kenet acih yang tak habis2 membuat aku ketawa mcm nak giler. Mama nih asyik bayar bayar jer. Apalah!!? Dan tak lupa juga Buk Zizie kerana tolong aku untuk sampai ke sana. U know I know lah kan.. Muahhsss!

So selepas subuh gerak gi Putrajaya, terus masuk HQ. Dengan mata merah tak cukup tidurnya, sebab sebelum tuh deduanya meragam macam nak giler. Then sebelum aku gerak kul 6 am tuh, dedua leh bangun awal lak. Siap nangis2 lagik. Haru mak nak gi..Uwaaaaaaaaaaa Sedey nak mampus! huhuhuhuhuhuhu

Gi sana, rerakan 3G dan yang lelain punya rerakan sudah buat rancangan untuk aku. hehehehhe Biasalah. Bukan mudah untuk aku turun KL/Putrajaya skang. Gara2 minyak naik aaaa.

Okeh back to the subject. Agenda malam pertama ialah..(auwww malam pertama you..auww auww) bertemu ngan bebudak 3G nih kat Padi Cyberjaya. So Puan ZZ n co kena redah Lembah Kelang untuk jumpa aku. Dan untuk memberikan hasil tulisan yang the vast dlm FIRST EDITION OF EMPAYAR!



Tapi masa tuh, seriously aku sakit bakang ngan mata tak leh nak buka dah..selenga jer..hahahah but it was fun. Tengok mak buyung MAI, then si moon yg embam....jgn marah aa moon..aku baru jumpa ko fes time..tp aku dah leh panggil ko mangkuk ngan selamber nya.. muahhsss laa sbb sporting.. hahahahah then si filla biasalah..homestay aku..now i know the real you.. then later zz pun sampei.. tengkayu sbb smpi gaks untuk tgk aku..walaupun kena seberang lautan paya bagaikan..kan cyberjaya tuh asalnya hutan dan paya?? *wink* *wink* weh fenriz sgt helmet okeh..aku rasa nak buh sepit rambut jer rambut dia..sila pacakkan balik rambut dia buk zizie oiiii..



Sila mengucap bila tengok collage aku yang the vast nih!! Hahahahahha! Aku angkat bakul sendiri..sbb walaupun aku berat..tapi aku tetap angkat jer sendiri..redah ajer.. hahahhahahahahah Lupa laks aku nak tengkayu pada Pak Radie, kerana membenarkan aku pinjam selipar dia.. Masa pakai tuh, jenuh aku berdoa..sila jangan tercabut selipar nih..kang mampus aku kena bayar kang..heheheh



Yang paling lawak ialah karenah anak2. Ada yang ala2 goyal inul..tulah dianya Puan Acih kita..yang minum susu ala2 Mas Idayu..caiyoklah acih..dahlah sepanjang aku duk kat umah filla, aku asyik gelak jer tgk Buk Filla dan Pak Radie menghandle si acih nih..Hev to admit..kena ada patience panjang sehasta.. anyway she's a good girl per.. tapi punyalah dengki biler mama dia bersembang ngan aku..Siap cakap..saper yang nak cakap ngan acih?

Then si isk main air kolam yang penuh ngan ikan koi, habis basah baju..siap nangis sbb chopstick jatuh dlm kolam..sib baik Aunty Fara came to rescue..cilok straw hitam ala2 mcm chopstick tuh. Then dtg laks fenriz berebut ngan isk..hehehhe riuh jap..para bapak dan emak mencari substitute lain..hehehhehe





Last day, we all meet up for lunchie ngan bebudak 3G..tapi si ila ada..so another mak buyung in the house y'all!..hehehhe Sangat riot biler kita order makanan semua.. Aku punya tawar bagai nak giler.. Then ila siap stressed out, saya nak nih..tapi tak nak nasi..tukar ngan fries! air saya tak dapat lagi! air epal kasturi saya mana??? hehehhehehhehehe



Tengkiu so much for treating me so good.. Dan aku minta maaf sekiranya ada tersentuh perasaan ngan aku.. sbb mulut aku kan insurans tak cover.. hehehhehe I lap you all lah.. Next time aku bujang, aku datang lagi ke umah ko yer filla..and next time aku masak apa yang ko nak makan.. hehehhehe sure kena maki berbakul nih...

p/s: sori aku tak dpt upload picca..sbb ntah setiap kali upload..tak dpt.. mencik tau!


Wednesday, 6-Aug-2008 04:35 Email | Share | | Bookmark
*´`·.¸¸.·´`izzah the incredible!!´`·.¸¸.·´`*

budak
control
macho
View all 48 photos...
It has been awhile that I put an entry for Izzah. Hehehehe Tak tahu nak cakap macam mana about Izzah. Sebab she has been nottier than ever. Sejak masuk toddlerhood nih, semakin banyak akal..semakin banyak karenah birokrasi..hahahhaha..semakin banyak in everything!!



see how the nottiness in her face? agaknya dia menurun dari aku kut..suka buat mimik muka bila ambil gambar


Izzah bebetul mood dia swing ibarat katrina hurricane..tak pun kekadang jadi taufan durian.. tak pun jadi selembut angin sepoi-sepoi bahasa yang menyapa pipi.. then out of sudden, dia akan jadi lava yang dimuntahkan oleh mount blanc.. eh silap..mount borobudur..eh ada ker borobudur..bukan borobudur tuh candi ker?? then later jadi musim bunga yang sejuk dan nyaman di kelilingi oleh bunga para-para sakura..haruko oro ono..hana no ei in..eh itu lagu haruko..bukan sakura lepas tuh terus takder angin takder ribut, terus jadi kambing gunung yang kerjanya nak menanduk orang jer.



episod nak tidur..tapi kekonon macho tak nak tidur..padahal mata dah memang straight line..nak tidur


Itu lah Izzah! She can scream her heart out. Without kompromi! Scream! Scream! Scream! Menyalak! Then mengobak! Menangis mcm kena sepak! Tapi bile kita chekidout balik. Rupa-rupanya berak. Rupa-rupanya ada benda melekat kat kaki. Rupa-rupanya nak susu! Rupa-rupanya nak tidur! Semuanya rupa-rupanya! Hati yang tak marah terus jadi marah gonzalez! Hati yang tenteram, terus rasa nak bagi makan siku! Baru lah worth it menangis menjerit gitu gaya kan?



episod hiking kat birai tangga

But when she's good. She is really good. So sweet in fact. Really really really really like really really sweeeeeeeeettttttttttttttt. And can be realy on. For example, kalau aku tengah nak pakaikan Imie baju, aku akan cakap, Izzah tolong ambil pampers.. Dia akan ambil. In fact, kalau kita suh ambil susu adik ker..kereta adik ker.. ambil kain untuk lap susu tumpah, dia akan buat semua itu. Then kalau tukar pampers Imie, I will ask her to throw the pampers into the dustbin. She will obey and actually throw them into the dustbin!



the many faces of izzah


Yes! Memang Izzah tak reti duk diam. The minute she opened her eyes, dia akan bekerja sehabis baik. The only time yang dia duk diam, ialah masa tidur (obviously) dan tengok rancangan TV yang dia suka. Other than that dia akan terus bekerja, i.e memunah benda, menyelerak periuk belanga ummi dia, menyepah mainan, go hiking birai tangga, punggah kain-kain yang sudah dan belum dilipat, gi hiking kabinet tv dan mengannoying abah dan ummi dia.


My Incredible Izzah!

Yes dear, u can be annoying with your tantrums and wailing. But the truth is, bunga cinta hati sayang intan payung umbrella..apart of being that, we love you as much as we love Imie. You will alwez be the bundle of joy. Be reckless as you can be..you are cherish and love by so many people...and will alwez be princess in this family.. Muahhsss!


Tuesday, 15-Jul-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
*´`·.¸¸.·´` amazing Imie!!´`·.¸¸.·´`*



Did I tell you that Imie is 7 months? How times fly. Seriously! Perhaps is it me, or its plain normal for baby to grow up? I don’t want them to grow up! It is easier and fun when they are babies. But when they reach the toddlerhood, hmm there goes the sweetest thing. Still adorable, but lots of tantrum and screaming! Hahahah who don’t la kan?

And now, the coolio Imie is 7 mos. He’s going to be 8 mos soon. And later, before you know it, they goes another baby change into a toddler. Itu belum lagi biler nak masuk sekolah, jadi teenager then masuk kolej lepas tuh gatal nak kahwin and so on. Did anyone tell me that being a parent always a parent. Sampai la kita habis talian hayat. Anak-anak dah kahwin pun nanti, kita still akan take care of them. Tell me about the never ending job! And I do know now, how my parents feel likes. Cekonon marah kat mak aku alwez take care of yong, walaupun dia dah kahwin. Then aku? Tak la jaga sangatkan, sebab aku jauh. Pepandai lah jaga sendiri! Hahahahhahahaha

So how Imie’s going? The truth is, I am blessed to have him in our lives. Seriously! Eventhough he is accidentally in love, but we are truly blessed to have him! Alhamdulillah…

=> Dah pandai meniarap
=> Sangat suka makan!!
=> Akan mengamuk/marah jika lambat bagi makan/susu.
=> Suka main splash splosh ngan kaki dia setiap kali mandi.
=> Suka bergolek-golek dari tilam yang lipat 3 itu sampai la ke atas carpet depan tv. Huuhuhuhu
=> Akan berenti segala aktiviti biler ada model pompuan yang cun kat TV.. auwww!
=> Sangat-sangat independent. Kalau semua orang sibuk, dia boleh main seorang diri.
=> Memula naik walker, sangat penakut biler tetiba walker itu bergerak. hahahahahha
=> Sangat kuat berpeluh!
=> Suka bercakap dengan bahasa dia sendiri.
=> Walaupun demam, batuk, selsema, dia sangat COOL dan rileks kat compleks sajork. Cuba kalau Izzah yang demam, alamatnya tak tidur 3 hari 3 malam la aku...huhuhhu
=> Sangat coolio.
=> Phobia tengok orang ramai. Tak suka crowd.

My amazing Imie,

It has been a wonderful 7 months to have you in our life. Just be you. Don't ever change. Abah & Ummi both love you and kakak...



Monday, 14-Jul-2008 04:28 Email | Share | | Bookmark
*´`·.¸¸.·´` This Is How We Do It´`·.¸¸.·´`*

masa memula smpi
imie duk ngan abah...tp masam..sbb dia tahu dia tak akan dpt mkn
izzah duk kat bb chair.
View all 79 photos...
THIS IS HOW WE CELEBRATE IT! OUR WAY! OUR WAY OR THE HIWAY!

Yeah trully been great, eventhough it was simple but intimate. Just the FOUR of us. At first we thought of buying cake and satays and eat at Kie's Parent House. But I wanted it to be personal and special. In our own way. Plus the real celebration will be held maybe at the end of the year. Together with Imie's.

I went back early that Friday. Simply because I want to settle the housechores, so that the place can be tidy up before we bring back the cake and foods. But Kie decide to eat at the place itself. So we celebrate it at Pizza Hut, Mentakab. And we get a special treat for birthdays from Pizza Hut!!! Weeeheeeee! (bukan anak yangexcited..umminya yang hover to the maximum prime!!!!!) Sangat-sangat tak logic okeh!



It was quite fun indeed. And Izzah as usual active tak duk diam barang seminit. Add to my amazement, Kie was super duper patience and sporting through the whole night! Woohooo!!!! Sangat-sangatlah rare, Kie dalam keadaan yang macam itu. I loikeeeeee!

Izzah was having super duper fun. Plus she has friend to play with. Chaos itu Pizza Hut!! Hehehehhe..sib baik the staff was quite good and let them play. Dan nasib baik gaks, orang tak berapa nak ramai, sbb we went there after maghrib. And yes, that was the night where Izzah was quite feminine in her night attire. hahahahhahahah Tapi kena simpul gaks, macam buat kat swimming suit dia yang arituh!

Imie? Imie was drooling when we ate the food. Siap teguk air liur tuh yang tak tahan tuh. Padahal petang itu, sudah makan nasi daaaaa.. Typical Imie. Dia sangat marah dan allergic tengok orang makn tak bagi dia. Heheheheh Bagi gaks mushroom soup itu. And he like it, sampai lick his own lips!.. hahahahhahaha Sungguh aku tak tahan tengok anak teruna aku itu!

By the time we went back, keadaan aman damai. Sebab anak2 semua keletihan dan tidur dalam kereta sampai la we went back to Temerloh. Dan lepas itu, mak bapak dia leh aman damai tgk dvd dan bermesra-mesraan.. Hahahahhahahahahahahhahaha

The next day (12 July), we bring the kids to the playground in Taman Tasik Bukit Chatin. But we have to wait for abah to come home first. Sebab pagi Kie gi menebas kebun kami. Dalam kul 5.30 gitu baru tolak. I was around 15 minutes journey. Izzah nampak jer playground tuh, she kept on saying nak naik! nak naik! I nak! nak naik! Ber I ngan parents dia lagi tuh.. Ini bukan aku yang ajar ok! And i reply, wait for babah to park the car. Tapi Izzah dah macam menggelupur nak loose herself dari dakapan car seatnya itu.



Seeing Izzah, running and have lots of fun, bring smile to me. Walaupun dia macam terkesima tengok punyalah ramai orang. Aku pun turut terkesima, maka simpan balik kamera bagak tuh. Dan hanya keluarkan kamera tak bagak. Balik aku menyesal tak sudah. Pasal nak cover malu punya pasal, leh aku tak kuarkan. Yerlah, aku jer the one and only yang duk snap anak2 main. Orang lain takder.. huhuhuhuhuhu



Tp sonok tengok anak-anak having a great time. Sebab bukan selalu kan. Then Imie, walaupun stuck kat stroller. Tapi he too was having a great time. Sangat-sangat lah sonok. Though aku tahu, kalau dia leh jalan, confirm semua orang akan dia lanyak punyer.


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net